"Не е важно кой вариант е добър за партията. Вече сме на такъв етап, че това което се случва е лошо за всички партии. И за хората. Какво следва от тук нататък? Ако изхарчим половин милиард за избори, после откъде ще търсим пари за култура, спорт? Държавата затъва. Сега ще се върнат хората от морето, ще ги натиснат кредитите, болниците ще се напълнят, на границите ще има тълпи мигранти. Тогава какво ще правим?" Така лидерът на ГЕРБ отговори на въпроса дали нови парламентарни избори не са по-добър вариант. 

Той бе категоричен, че служебното правителство не се справя с управлянието и последиците от това предстоят. 

"Това е безотговорно. Те дават ли си сметка , че парите с които се хвалят, са от магистрала "Хемус"и от данъците, които бяха платени на 30 юни , а не на 30 март заради пандемията. След като поемаш отговорност и казваш , че държавата е стабилна благодарение на теб, трябва да си осигурил парите до края на годината. В крайна сметка от нас нищо не зависи , ние сме опозиция. Управляващите носят отговорност за бюджета. Не може един , според съдружниците му мошеник, да внася бюджет. Аз искам да вдигна пенсиите с 300 лева, на учителите пет пъти да им вдигем заплатите. Но имаме ли възможност" заяви бившият премиер. 

Той заяви, че е искрено учуден от резултата, който ГЕРБ е получил на изборите. "Ние постигнахме този резултат въпреки цялото мачкане. При този страх. Данъчни, полиция мачкаха хората. Учителки, директори на болници, на училища бяха привиквани да подписват предупредителни протоколи. Кметът на Годеч ми разказа, че са го пазили 5 барети, жена му направи аборт" разказа Борисов. Той заяви, че от ДПС са преляли гласове на ИТН. Сега ДПС говорят , че искали да върнат държавността.  Коя държавност точно?, възмути се той. 

Според него от ИТН тотално са объркали комуникацията. "Трябва да си говорят лидерите. А сега какво- великият падишах пуска заповеди на везира си и той води преговори с останалите. И отровните викат на токсичните , че не искат да са заедно. Отровиха народа.  И как говорят за стържене. Ми децата на Янев са назначени от нас, на Мая децата - също. Нашата добрина ни изяде глаата" продължи премиерът в типичния си стил. 

Според него по начина , по който партиите комуникират, правителство няма да бъде съставено и " ще отидат на вариант Румен Радев да остане да безчинства до президенстските избори". "Правителство може да бъде съставено единствено с мандата на ИТН. Това е единствения вариант. Корнелия  я гонят нейните от Бузлуджа- правителство ще прави! Това е единственият вариант. Слави започна да се пречупва. Сега за да разчупя обстановката , ще ви кажа един виц: "Джеймс , каква е тази опашка? Кандидати за премиери от ИТН, сър. Не е ли много дълга? Дълга е , но върви бързо."

Той определи кандидата за премиер на ИТН Пламен Николов като "симпатичен човек, който не се кокорчи". След това се самоцитира, като припомни , че още на 30 юни е предупредил, че когато хората разберат кой стои зад Слави Трифонов , ще бъде късно.