Има 228 други машини извън тези за гласуване, стана ясно от извънредния изнесен брифинг на партия ГЕРБ в София преди минути.

От източници на МВР научихме, че освен сертифицираните машини има и 228 други такива, които са без сертификат. Не се знае дали сертифицирани машини не са заменени с тези. Това е огромна измама и манипулация на изборите.

Преди дни Борисов алармира, че софтуерът за машинното гласуване се манипулира и разкри, че от партията са хванали манипулацията, чрез която гласове от ГЕРБ да отиват автоматично за "Има такъв народ", а друг определен брой гласове от БСП да отиват за "Изправи се! Ние идваме".

"Висши служители на МВР, възмутени от Бойко Рашков и лъжите му, ни предупредиха, че 228 машини по 1000 гласа правят 228 000 гласа, което си е една партия", коментира Бойко Борисов.

На въпрос какво ще правят с тези машини, Борисов отговори:

"С тези машини могат да правят каквото си искат. Тези машини нямат работа в този склад. ЦИК е сезирала ДАНС, но ДАНС не е предприела нищо. Машините са вкарани в България, а Рашков ги кара тук", каза бившият премиер.

Бойко Борисов коментира, че в момента, в който са пуснали съобщението до медиите, са пристигнали екипи на полицията и DHL, които са започнали да вадят някакви кашони.

Той призова журналистите да влязат в склада и да попитат дали наистина има 228 допълнителни машини. "Обръщаме се единствено към народа. Неслучайно не искаха да броим контролните разписки. Партиите на Румен Радев бяха против контролните талони да се броят. Те като си знаят, че имат 228 машини начукани или ще си ги начукат, като решат, затова партията на Слави се врътна за броенето на разписките", каза още лидерът на ГЕРБ.

 „Всичко това се прави в полза на Румен Радев. Ние не знаем машините в чужбина, дали не са подменени. При белите машини в склада, са докарани още 228 черни, които не са сертифицирани. Иначе са същите машини, същият тип, същият софтуер, същите куфари", обяви Борисов.

 " Имаме снимки как изнасят машини. Изведнъж 228 абсолютно същите машини се появяват в този склада. Само слагаш флашката и ти излизат 1000 гласа", продължи той.

"Разбрах за тези машини от честните и почтени служители на МВР, които са възмутени от Рашков. Нито ще питат за Пламен Узунов, нито за Пътя на Копринката, нито за Радев. Паралелно трябва да се знае, че Петър Кънев, кандидат-депутатът от БСП, който вчера беше плътно до Радев, получава милиони, за да печати бюлетини за изборите. Все едно ще гласуваме с бюлетини. Лапаница. Голяма лапаница", дошълни Борисов.

 "Могат да сложат на Радев 228 000 гласа, когато си поискат. За мен изборите вече са компрометирани. Толкова гласове ще ни се отразят и на нас, въпреки че ние пак ще ги бием с много", подчерта Бойко Борисов.

 "Моят противник е Радев, Рашков е просто едно изпълнителче на мръсни поръчки", каза лидерът на ГЕРБ. Ще стане като на предишните избори, когато в България не успяха да ни бият, но ни биха в чужбина, където никой нищо не контролира. Дано не са ги изнесли, защото бягат пред вятъра”, каза Борисов.

228-те машини, които стоят в склада, не са сертифицирани.

Никой не знае за какво са тези 228 машини, след като има достатъчно машини за изборите, коментира Георги Георгиев. Според него е редно борецът за правда Бойко Рашков е редно да дойде на място и да каже какво правят тук машините.

"Какво стана? Хванахме ги. Искаме да ви помолил да влезете вътре и да проверите. Ние твърдим, че в склада, в който трябва да се съхраняват и да се охраняват машините, има 228 машини повече", каза Бойко Борисов.