Премиерът Бойко Борисов коментира скандала за партиен рекет с тонове суджук, като заяви, че го е срам "от такива депутати като Живко Мартинов". Но аз самият съм разпоредил разследването срещу него и той веднага беше изгонен и от парламента, и от партията, допълни Борисов. в с. Кабиле, община Тунджа, където беше на откриването на логистичен център в района на автомагистрала Тракия.

"Имам високо кръвно, аз суджук не ям. Всеки, който ме познава, знае", каза по повод скандалния случай премиерът, цитиран от dariknews.bg и допълни: „Както виждате всеки негодник незабавно е изритван и от парламента, и от партията".

"Когато разбрах, на мига сме направили оперативните следствени действия с ДАНС, доказали сме престъплението и сме го дали на прокурора, каза още министър-председателят и допълни, че точно такива съпротивителни сили трябва да имат държавата и институциите без значение от коя партия е народният представител", посочи Борисов.

Според него ГЕРБ е пример в това отношение - от Фидосиева до Живко Мартинов всички, които влизат в нерегламентирани контакти, напускат партията и парламента, "но БСП не предприема нищо спрямо своя депутат, който е купувал гласове в Пловдивско за парламентарните избори".

"Искам да питам това чудовищно престъпление „купуване на гласове“ как БСП го обясниха? Техният депутат, доказано, купил гласове и за президентските, и за парламентарните избори в пловдивско стои в парламента. Да, срам ме е от такива депутати като моя, но на мига партията го изрита от всякъде. Питам БСП и този депутат, който стои в парламента питахте ли ги за чудовищното престъпление „купуване на гласове“, запита премиерът.