"При изпълнение на мерките в програмата гарантираме минимална работна заплата от 650 лева и средна заплата от 1500 лева в края на мандата. Ще подкрепим растежа на икономиката и демографските проблеми в страната ", каза Бойко Борисов при представянето на персоналния състав на новото правителство.

Борисов бе представен от председателя на парламентарна група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Надявам се, че от днес полагаме началото на едно ново, добро бъдеще за България. Убеден съм, че с парламентарната подкрепа и с конструктивната опозиция ще можем да постигнем всичко, което очакват от нас както в България, така и по света”, посочи Цветанов.

„След гласуването на българския народ, ГЕРБ и Обединени патриотите поемат отговорността да управляват страната в следващите 4 години. В името на българските граждани ГЕРБ и Обединени патриоти загърбихме различията си заради националните интереси”, каза Бойко Борисов при представянето на персоналния състава на кабинета.

Той представи програмата за управление на коалицията - повишаване на минималната и средната работна заплата, председателството на ЕС, подобряване на здравето на нацията.   "При изпълнение на мерките в програмата гарантираме минимална работна заплата от 650 лева и средна заплата от 1500 лева в края на мандата. Ще подкрепим растежа на икономиката и демографските проблеми в страната. ", каза Борисов.

По-рано президентът Румен Радев подписа указ за новия кабинет. Предстои и гласуване!

Очаквайте подробности!