Бизнесменът ще направи свой граждански проект Един от най-богатите българи, който исма успешен транспортен бизнес в САЩ, Павел Вълнев напуска партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България".

Той бе неин зам.- председател и основен спонсор. За решението си Вълнев обяви с пост във Фейсбук. Той няма да спре да се занимава в политика в България и скоро ще обяви нов граждански проект, става ясно от съобщението му.

"Скъпи приятели и съмишленици, прибирайки се в България, първото, което правя, е да се обърна към вас. Искам да ви уведомя, че излизам от проекта „Републиканци за България“. Твърдо съм убеден, че мога да реализирам моите идеи по единение на българската нация и завръщане на голяма част от българската емиграция в Родината, без да прибягвам до средствата и методите на партии. Много скоро ще запозная вас и българското общество с идеята си за голям граждански проект. Всеки, който намери себе си и собствените си емоции и принципи в него, е добре дошъл! Очаквам ви!", написа бизнесменът.

Той бе собственик на телевизията Би Ай Ти, а миналата година стана учредител на партията на Цветанов "Републиканци за България". През предизборната кампания на последните избори той бе неотлъчно до Цветанов по време на обиколките из страната за срещи с избиратели.