Бившият директор на Летище Пловдив оглавява изборната комисия под тепетата. Това стана ясно след консултации между парламентарно представените политически сили и временно изпълняващия длъжността областен управител Петър Петров.

Припомняме, че Спас Шуманов бе изпълнителен директор на Летище Пловдив, като към момента още в борда на директорите. По време на последните избори той бе кандидат-депутат от партия ГЕРБ. 

Секретар на Районна избирателна комисия ще бъде Радина Петрова. Тя бе предложена от партия ДПС. 

Заместник-председатели на РИК-Пловдив ще бъдат: Ивайло Василев - по предложение на „Има такъв народ“, и Андрей Захариев, предложен от „Изправи се! Мутри вън!“

Политическите партии не се разбраха за председател на 17-а РИК - Пловдив-област. От ГЕРБ - СДС бе предложена Дарина Тодорова, а от БСП –  Ваня Костадинова. И двете са юристки. Решението, на кого ще бъде дадено председателското място, предстои да бъде взето от Централна избирателна комисия.

Комисиите ще се състоят от 17 членове. Квотите са определени от ЦИК и са еднакви за двете избирателни комисии. За ГЕРБ-СДС има 5 места, „Има такъв народ“ – 4, БСП – 3 ДБ – 2, ДПС - 2 и „Изправи се! Мутри вън!“ - 1