Очакваме Румен Радев и финансовият министър да предприемат съответните действия по отношения на Спецов, така както ние предприехме по отношение на г-н Божков.Това заяви Тома Биков от ГЕРБ.

Вчера от партията поискаха финансовият министър Асен Василев да отговори дали се проверяват твърденията, че директорът на НАП Румен Спецов е прехвърлил своя фирма със задължения на фиктивен купувач.

„Няма как да катастрофираме с тази наша теза, защото ние коментираме фактите. А те са следните – продава се фирма, в която има оборот от 6 млн. лв. В същото време в нея няма хора, наети на работа. След което идва един човек който притежава още 23-24 фирми с огромни задължения и я купува за 500 лв. Това води към едни подозрения, че фирмата на г-н Спецов, преди да бъде продадена, се е занимавала с източване на ДДС. След това е била продадена на един малоимотен човек”, каза още Биков пред Нова.

Биков коментира и видеозаписа, на който се вижда как Петко Петков предава плик на Пламен Узунов по време на разговор в столично заведение.

„Предстои да видим последствията след тази среща. Очевидно никой не е в състояние какво е имало в плика”, каза още Биков.