Обявеният за персона нон грата български дипломат от посолството ни в Москва вече е напуснал Русия. Това обяви вицепремиерът и военен министърът Красимир Каракачанов във Варна, където присъства на приемането на нов вертолет в състава на Военноморските сили. По думите му дипломатът е потеглил снощи с автомобил за България, предават от БТВ. До две седмици у нас ще се завърнат и жена му и детето му.

Според информация на Каракачанов българският дипломат е потеглил снощи с автомобил за България, като през нощта е преминал границата, както изисква срока от 24 часа след обявяването му за персона нон грата. Няма срок, в който Русия да задейства реципрочната мярка. Сянка на съмнение, че това не е рутинна процедура, а влошаване на отношенията с Федерацията, хвърлиха думите на руския президент, който изрази опасения, че нашата страна се бави и няма да построи „Турски поток”. В кулоарите на парламента министърът на енергетиката увери, че няма подобна опасност. 

Руският шпионин не иска да си ходи, обявиха го за персона нон гратаДнес му е връчена нота с нареждане да напусне България