„Според мен няма да отидем на избори. Никой от тях няма интерес от избори, и всичко е един цирк. На мен поне така ми се струва. Най-вероятно е, че ще вдигаме шум, ще си говорим, ще искаме, няма да си даваме, но ще се стигне до оставка на кабинета и избиране на друг, който ще бъде посочен от Бойко Борисов. Защото именно той е човекът, който трябва да определи посоката на новия кабинет – формално и неформално, защото той е лидерът на най-голямата политическа партия. Това е редът. Президентът взима мандата от Денков, който подава оставка, и го дава на ГЕРБ”. Това заяви бившият говорител на служебното правителство на Гълъб Донев Антон Кутев, коментирайки въпроса кое е по-вероятно ротация или избори 2 в 1.

"ПП се усещат слаби. Те знаят, че няма да могат да извиват ръцете по време на самата рулетка. Аз поне не вярвам, че ще го направят. И затова се опитват да го направят преди това, каквото могат да договорят и да вземат в рамките на процеса преди самата ротация", обясни Кутев за Нова. 

"Казвам, че управляващите няма да стигнат до изборите, защото ги е страх от тях. Всички очакваме, че Борисов ще си запази приблизително нивата на подкрепа, която има. И от тази гледна точка, него го е най-малко страх. И той го казва директно, с което най-вероятно е и прав. Докато аз съм убеден, че ПП ще загубят много. ГЕРБ и ДПС не вярвам да загубят съществени нива на подкрепаот тези, които имат в момента. Ще избуят и нови проекти, които не е ясно дали ще са ефикасни или няма да бъдат. И на фона на всичкото това - няма да се стигне до нови избори, защото ще се договорят по други механизми. Същите механизми, които до сега държаха "сглобката", не са престанали да работят", категоричен е той.