Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Александър Йорданов публикува коментар в профила си във Фейсбук за резолюцията, която бе приета от европарламента. Според него резолюцията е напълно необективна, а с днешното гласуване се е видяло, че България има приятели само в ЕНП.

Ето и целият му пост:

Резолюцията срещу България (Инициативата "Кънев - Йончева") е приета. Петното върху България е факт. За инициираната от Радан Кънев - "Демократична България" и Елена Йончева - БСП, Резолюция за Върховенството на закона в България са гласували 358 евродепутати, а против сме били 277. Други 56 евродепутати са се въздържали. Резултатът показва, че практически Европарламентът е далеч от единно становище срещу нашата страна. Разликата между гласувалите за резолюцията и тези, които са били против и въздържали се е само 25 гласа. Но е факт, че те бяха достатъчни, за да се приеме един позорен документ. Практически в парламента се реализира ляво-либерален комплот срещу нашата страна.

Левите за пореден път поставиха своите партийни интереси и цели над здравия разум, професионалната обективност и морала. Резолюцията бе одобрена от социалисти, зелени, либерали и комунисти плюс нейният инициатор от ДСБ Радан Кънев. Тепърва у нас тя ще се коментира. Моят пръв коментар е, че Европейският парламент прие една необективна резолюция. Тя няма задължителен характер, но дори и да имаше такъв, лично аз ще я хвърля в кошчето за боклук. Защото тя наистина е боклук. В нея клеветата и лъжата са първи дружки. Ясно е от резултатите на гласуването, че в Европарламента България има приятели единствено в групите на Европейската народна партия и Европейските консерватори и реформисти.

Това също е поучително, особено като се знае, че до парламентарните избори у нас остават само няколко месеца. Те, както е известно, ще бъдат през март, Лош ден за България в Европейския парламент!

Европарламентът одобри резолюцията за върховенството на закона в БългарияКритичният доклад, изготвен от социалистите, бе приет с 358 гласа „за”