ГЕРБ и СДС представят общата си листа. Церемонията водят двама представители на ГЕРБ в културните среди. Йоана Драгнева, певица, която е общинар от ГЕРБ в София, и Евгени Будинов, който е актьор и депутат.

Събитието започна с поздрав от Джоузеф Дол. “Вие дадохте приемер с вашето обединение”, заявява Дол. “Еврпейският комисар Мария Габриел върши чудесна работа в този толкова важен за Евросъюза сектор”, казва още в словото си Дол. Именно Габриел се сочи като основен фаворит за първото място в листата на ГЕРБ. Главният секретар на ЕНП Антонио Лопез пък направи видео обръщение.

Ключови министри от кабинета Борисов 3 пожелаха успех на изборите и начертаха приоритетите в кампанията. Първият вътрешен говорител на събитието пък стана финансовият министър Владислав Горанов. Той благодари на премиера Бойко Борисов за помощта му при преговорите за влизане в Еврозоната.

“ГЕРБ в кампанията, заедно с приятелите ни от СДС, заедно с опитите да се откачи от кафявата хватка, в която се опитват да ни хванат опонентите ни, да покаже и тезите си за европейско развитие”, заяви Горанов. Вицеприемиер Томислав Дончев пък беше категоричен, че разделение в ГЕРБ няма въпреки подобни твърдения.

“За разделение може да се говори, когато хората се чудят кого да следват, за разделение може да се говори, когато хората се чудят в какво вярват. Ние имаме ли този проблем? Не”, заяви вицеприемиер Томислав Дончев. По негови думи победата на изборите е много важна, но не бива по пътя към нея да забравяш целите и идеите. “Може да се случи да победиш и да се окаже, че е победил някой друг, защото вече не си ти”, заяви още Дончев.

Новият председател на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова не пропусна да поздрави председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Важно е да имаме силен капитан, такъв е нашият лидер Бойко Борисов. Искам да декларирам пълната подкрепа на парламентарния отбор на ГЕРБ за европейския отбор на ГЕРБ”, каза тя.

Не всички ключови представители на ГЕРБ обаче са в залата. Зам.-председателят на партията и кмет на Бургас е в Поморие на семинар на партията, а с него е и депутатът Ивелина Василева. До вчера там беше и другият зам.-председател на партията, шеф на предизборния щаб и бивш шеф на депутатите Цветан Цветанов.

Очаквайте подробности!