Активисти на ГЕРБ, сред които депутати и знакови лица на партията, се събраха пред къщата на премиера в оставка Бойко Борисов, в знак на подкрепа. Пиарът на партията Никола Николов излъчи на живо събитието, на което говори депутатът Георг Георгиев.   От него стана ясно, че  се е готвила поредната демонстрация пред дома на Борисов, като Георгиев посочи, че тя е била организирана от отец Дионисий и Ренета Инджова. б

„ Скъпи приятели и колеги, искам да Ви благодаря от името на г-н Борисов. В хода на деня разбрахме, че се готви поредната гнусна провокация от страна на обичайните заподозрени – разпопения поп, една бивш кандидат за президент. Хора, които са известни с грозно и дръзко поведение, хора, които освен да се събират пред домовете на хората, друго не правят.

Тези хора, трябва да знаят, че в този ден на смирение, когато трябва да сме със семействата си, ние много бързо се организирахме. Няма да позволим този произвол над хората и техните семейства и деца. Една година стига! Досега ги търпяхме и бяхме толерантни, но вече не! Същите тези, трябва да знаят, че ако дръзнат да тероризират, ще се сблъскат с това. Тази наша ответна реакция ще се увеличава, както и участието ни. Това няма да е агресия, но ще е достатъчно ясен и категоричен отговор”, каза Георг Георгиев пред актива на ГЕРБ в Банкя.