Втори Гребен канал не е на дневен ред и там драма няма, това заяви кметът Здравко Димитров по повод събитието в събота, което бе обвяно за протест срещу постояването на дублиращо съоръжение. Градоначалникът напомни, че за втория Гребен канал имаше първа копка през 2018 година, която била повече от символична. Също така, че имотът е вкаран за концесия още миналата година, тъй като е постъпило инвестиционно предложение.

„Отдаването на концесията на Гребната база не може да се състои в момента, тъй като има имот от 11 декара, който не е отчужден. Не сме заложили пари за него. Още повече, че издръжката на администрацията скача все повече и има други важни проекта като Голямоконарско шосе“, заяви Зико.

Той каза още, че за въпросният имот от 11 декара, който е на английско инвестиционно дружество, не са водени преговори в неговия мандат, като последната му оценка е била за 1.3 млн. лева.

„Дали ще се строи втори Гребен канал ще го решат гражданите и общинският съвет, не аз, не областният управител. Колко души имаше на този протест, 10-20? Ако пуснем анкета в общината може да има 200 или 2000, които искат да се случи. Така че, преди да се вземе каквото и да е било решение ще има широк обществен дебат“, каза още кметът.
Зико каза още, че предметът на бъдещата концесията няма да бъде в никакъв случай на цялата Гребна база, а само терените попадащи в обхвата на втори Гребен канал