„Пловдив е най-добре развиващият се град. За това трябва да отговорим с реализирането на важните проекти”, така кметът на Пловдив Здравко Димитров коментира пред медии казусът с бъдещия заем от 40 милиона.

Той заяви, че приоритет са "Модър - Царевец", реконструкцията на улица "Даме Груев" и пробива под Водната палата, както и осигуряване на средства за нова техника към "Чистота" и ОП "Градини и паркове".

„Докато ние решим какво и как го искаме, други големи градове като Благоевград, Бургас и Стара Загора вече взеха заем. Причината е, че сме пловдивчани и не можем да се разберем. Имахме разговори с Общинския съвет. Вижте какви проекти реализират София и Варна. Не гледаме всички в една посока. Бизнесът се развива в Пловдив. Ще се открият 100 работни места в единия завод, още толкова в другия. Това са над 200 семейства, коли, деца – ние трябва да отговорим на бизнеса. Със задръствания и лош въздух, няма как да стане това. И без заем ще реализирам тези проекти - "Модър - Царевец", реконструкцията на улица "Даме Груев" и пробива под Водната палата. За първия проект са отделени пари, а за реконструкцията на улица "Даме Груев" вече има избран изпълнител и го започваме. Ще направим всичко възможно да отделим 10 милиона за нова техника за "Чистота" и "Градини и паркове", макар че сме глобени с 2 милиона”, каза кметът Здравко Димитров.