Пари за почистването на река Марица за 4,9 млн. лева не са осигурени в бюджета, а директното договаряне е превантивна мярка, ако стане бедствие, каза кметът Здравко Димитров. Той определи действията на съветниците от Демократична България като популизъм, а отговорността за състоянието на речното корито е негова.

„Пуснато е пряко договаряне за почистването. Разполагаме с три папки с кореспонденция за това. Марица не е чистена от дълго време, ако има голяма вълна, кой ще бъде отговорен? Длъжен съм да предприема мерки, тъй като обществена поръчка на публично състезание може да продължи 2 години”, каза кметът. Той каза, че има кореспонденция с властите за състоянието на реката,  като договор с фирмата не е подписан,  а и не пречи да бъде пусната друга поръчка, която да е на състезание.  Дали е законна процедурата ще реши Агенцията по обществени поръчки.

„ Ако падне една стена, ще има бедствено положение.  Тогава всички ще се съберем на моста и ще се вайкаме, да не стане беля и да няма жертви, а ако стане ще ме питате защо не сме я почистили. Стига популизъм! 4,9 млн. лева ще е само за почистването, отделно ако искаме да я социализираме ще трябват много повече средства”, каза още Зико.

Подробности за поръчката за река Марица, вижте в линка:

Почистват с 5 млн. лева коритото на река Марица в Пловдив, има опасност за мостовете и от наводненияСпешните дейности по продължението на рамките на града са поставени от МОСВ