Член на секзионна избирателна комисия в Пловдив получи гърч, докато чака да предаде изборните книжа в Панаира в Пловдив. Веднага е извикана линейка, която е откарала жената в болница. 

„Към настоящия момент организацията е такава каквато я планирахме, според мен върви достатъчно добре. Повече от една четвърт от комисиите вече се обработват от Районната избирателна комисия от информационно обслужване и ако вървим с този темп, предполагам, че ще приключим навреме. Всичко зависи от това дали някой от комисиите ще имат проблемни протоколи. В изборния ден получихме общо около 10 сигнала в районната избирателна комисия, всеки от тях е проверен. Изборният ден протече изключително спокойно без никакви съществени проблеми. Само две машини преустановиха работа в рамките на РИК 16 и се наложи да се премине към гласуване с хартия“, посочи председателят на РИК-16 в Пловдив Калоян Сухоруков.

Има международни наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество, стана ясна още от думите на Сухоруков.

„Те питат и се интересуват за всяка стъпка относно изборния процес и за всяка стъпка от обработването на изборните книжа. В момента тук са двама колеги, единия от Швеция, а другия от САЩ и твърдят, че не са виждали такъв тип организация в толкова големи помещения“, посочи председателят на РИК-16.