Дановият хълм е едно от най-подходящите места за бягство от жегата и градския шум в Пловдив. Тепето е в центъра на града, като само за няколко минути може да се прехвърлите от претъпканата Главна улица под сянката на някое дърво.

От дълго време обаче, тепето се е превърнало в една грозна и отблъскваща дестинация. Боклуци, изпочупени пейки и издраскани стени с графити – това посреща всички, решили да се насладят на тепето.

Група доброволци обаче са твърдо решени да върнат красивия облик на хълма. Пловдивчани организират мащабна акция по почистване на парка. Точно в 10:00 часа в събота пред лятното кино, доброволците ще запретнат ръкави и ще се впуснат по алеите на тепето. Ще бъдат предоставени чували и ръкавици на всички желаещи да се включат в инициативата.

И тъй като полезното не върви без приятното, организаторите са предвидили и лека доза забавление. В 14:00 часа на върха на тепето ще зазвучат салса ритми и всеки ще може да се впусне в латино танците. След това ще се извие и кръшно хоро.

Не малко хора подкрепят инициативата и са заявили желание за присъствие.

TrafficNews не веднъж сме засягали темата с мръсотията на Дановия хълм.

На този етап решението е повече охрана,  проектът за поставянето на камери за видеонаблюдение на емблематичното за града ни място, обаче си остава проект. А ако скоро това стане факт, поне малко ще се повиши безопасността на жителите и гостите на града, и поне малко ще бъдат защитени сградите от "майсторските" изяви на вандалите и графитаджиите.