Вътрешният министър Иван Демерджиев направи кратък коментар на скандала с проверката на клиентите на нощен клуб Bushido в Пловдив, след като изгледа мача Локо-Пловдив -Левски.

“Запознавам се с материалите за случая. Сега започва проверка”, заяви Демерджиев на въпрос имало ли е превишаване на полицейските правомощия.

На запитване на журналисти дали ще поиска оставката на директора на полицията в Пловдив, Демерджиев каза, че ще говори за оставки, след като види резултата от проверката. Тепърва вътрешна проверка ще установява дали полицията е превишила правата, след след като клиенти се оплакаха, че всички 400 посетители са били съблечени голи, за да бъдат проверени за притежание на наркотици. 

Брифингът на директора на пловдивската полиция - "гола вода" без приклякване!Какво /не/ стана ясно от изявлението на човека, под чието ръководство е втората по големина дирекция на полицията в България?

Според директора на полицията, няма превишени правомощия. Образувани са три досъдебни производства. Според хора, присъствали на място, открит е един грам марихуана и пакетче с прахообразно вещество с тегло 0,5 грама.  Директорът на полицията отказа да коментира дали е доволен от резултата от акцията предвид на мащабния брой проверени лица.  От нощния клуб заявиха, че смятат проверката за тенденциозна и унизителна, и ще подадат жалба в прокуратурата.

Собственик на "Бушидо": 400 човека бяха унижени, акциите на МВР са целенасочениДеян Найденов смята, че е недопустимо в 21 век човешките права на хората да бъдат потъпквани така

Потърпевши от полицейския произвол в пловдивски клуб: Държаха ни като заложници, събличаха ни голиНасила ме накараха да бъда поемно лице, съблякоха жена пред очите ми, беше отвратително, разказа служителка от персонала на "Bushido"