Един от собствениците на пловдивския „Бушидо” - Деян Найденов определи полицейската акция навръх Гергьовден като тенденциозна и целенасочена, довела единствено до унижение на клиентите и загуби за заведението.

„Около 1:30 дойдоха приблизително 50 полицаи и направиха унизително действие спрямо клиентите, карайки ги да се събличат по тоалетните. Проверките продължиха до 6:30 сутринта и на всеки беше издаден протокол. Това, което е открито е една цигара марихуана и някакво пакетче с 0,4 грама неустановено вещество”, разказа той.

Ръководството на клуба не толерира употребата на наркотици, но не е това начина да се проверяват тези хора, смята Найденов.  

Издевателства и унижения в пловдивски клуб! Полицаи съблякоха 400 души, държаха ги 5 часа под ключ ВИДЕОСвидетели разказват за брутален полицейски произвол. Полицията - рутинна акция!

„Видя се, че нищо не е намерено. В клуба още на входа се проверяват хората дали не носят оръжие и забранени неща. Ако има индикации, че някой употребява наркотици ще подадем сигнали, но ние не сме упълномощени да се борим по този начин с наркотиците”, допълни собственикът.

Той наблегна на това, че 400 човека са унижени и от ръководството са сезирали прокуратурата.

 

„Подали сме сигнал в прокуратурата, защото за нас това е унижение за нашите клиенти и няма как да оставим така нещата. Първо ни затвориха да не работим 5 часа в почивен ден, когато хората излизат да се забавляват, отделно имаме 40-50 човека персонал, който на нас ни струва пари за заплати и не може просто с едно решение да ни затворят и да не работим. Можеше да се намери друг начин да се проверят хората”, допълни Найденов.

Потърпевши от полицейския произвол в пловдивски клуб: Държаха ни като заложници, събличаха ни голиНасила ме накараха да бъда поемно лице, съблякоха жена пред очите ми, беше отвратително, разказа служителка от персонала на "Bushido"

По думите му загубите от въпросната вечер няма да бъдат покрити и те ще са изцяло за сметка на клуба, а полицейските акции ще продължат и за в бъдеще.

„От тук нататък ще бъдем многократно проверявани, защото не си мълчахме. Преди 40 дни по същия начин около 40 полицаи от ГДБОП от София дойдоха с автомати и качулки и проверката отново продължи няколко часа, при светнати лампи и спряна музика, но нищо не намериха”, разказа още той.

Според него проверките са целенасочени и тенденциозни.

„Подали сме жалба за уронване престижа на клиентите и за това, че са нарушени човешките им права, защото не е коректно в 21 век да те събличат по тоалетните, като те карат да си сваляш панталона и бельото”, завърши Деян Найденов.

БАЗ: Настояваме за наказания на виновните за многочасовите обиски на „голо" в нощен клуб в ПловдивПоискаха оставка на министъра и гл. секретар на МВР, както и на директора на ОД МВР - Пловдив