Бившият РУМ „Родопи” в район „Южен” ще бъде продаден от Община Пловдив, но на 10 пъти по-висока цена от заложената на независимия оценител. Теренът е на площ от 3,5 декара, като данъчната му оценка е в размер на 140 000 лева. Според независимия оценител към Община Пловдив пазарната стойност на имота е 195 000 лева.

Веселин Маневски от ГЕРБ предложи цената на парцела да е поне 2 милиона лева, като искането му бе прието с мнозинство в Общинския съвет.   

Продажбата е залегнала в годишната програма на Общината за разпореждане с имоти. В предложението на зам.-кмета Димитър Кацарски е записано, че продажбата е на основание чл.35 от ЗОС.

В него е записано, че ползвателите на общински имоти, които имат право на строеж върху съответния парцел, могат да закупят земята.

Въпросното право на строеж го притежава фирмата „Виталис – 66”, която е регистрирана в град Дулово, а управител е Константин Тилев. В активите на дружеството е и самият РУМ, но не и земята под него. В момента в сградата на булевард „Александър Стамболийски” 31 се помещава медицинският център „Св. Анна”.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg