Днес - 25.10.2023г. – се чества Ден на европейските адвокати.

По случай празника Адвокатски съвет при АК- Пловдив бе обявил конкурс за есе на тема ‘‘ПРАВОТО КАТО СТОЖЕР НА МОРАЛА В СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО‘‘, в който бяха поканени за участие студенти и ученици.

Периодът за участие бе от 01.09.2023г. до 01.10.2023г. В конкурса се включиха 26 участника от цялата страна.

​Проведе се награждаване на участниците на официално честване на празника от 17 ч. в Зала № 1 на Апелативен съд – Пловдив, под патронажа на Адвокатска колегия – Пловдив и с любезното съдействие на домакините от Апелативен съд-Пловдив.

Адвокатски съвет при Адвокатска колегия – Пловдив връчи 2 награди от по 500 лв. – една за студенти и една за ученици – на отличените разработки, събрали най-висок брой точки.

Първото място сред студентите зае Симона Мартинова Попов, която е студентка 4-ти курс в ПУ „ Паисий Хилендарски“, специалност право. На второ място бе отличена студентката Вяра Борисова Трифонова от същия университет и специалност. Трети в класацията на студентите бе Денис Ружди- студент в Русенския университет.

​Първи от учениците бе Неделчо Здравков Златев- ученик в СУ „Черноризец Храбър“ – гр. Пловдив , а на второ място бе отличена Нешка Антонова Стоилова – ученичка в Средно училище с изучаване на чужди езици „ Св. Климент Охридски „- гр. Благоевград.

Трета в класацията бе Дияна Христова Динкова, също ученичка в 11-ти клас в СУ „Черноризец Храбър“ – гр. Пловдив.
​След връчване на наградите всички бяха поканени на коктейл, организиран от Адвокатска колегия – Пловдив.