-10 градуса в момента е температурата в Пловдив, показват измервателните станции към НИМХ на БАН. Усещането е за още по студено – 13 градуса. Днес се очаква слънцето да грее цял ден, но температурите няма да се вдигнат повече от 2 градуса над нулата.

Ето и детайлна прогноза за времето:

 Жълт код за опасно време е в сила на територията на 15 области в страната. Ниски минимални температури се очакват в областите Видин, Монтана, Враца, София, Ловеч, Габрово, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Търговище, Шумен, Разград, Силистра и Добрич. Навсякъде в страната ни очакват минимални температури от -4 до -12 градуса. Най-ниски ще са те в Монтанско, предупреждават от НИМХ при БАН. 

През деня ще бъде слънчево с повече облаци над североизточните райони. Ще духа слаб, в Северна България - до умерен западсеверозападен вятър. Максималните температури ще са между минус 3° и 2°.

Над планините облачността ще намалява до предимно слънчево. В сутрешните часове на места по високите части на планините от Западна България все още ще прехвърча сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Студено време с максимална температура на височина 1200 метра около минус 8°, на 2000 метра - около минус 14°