Първа копка на ремонта на ул. „Владая” и новата й връзка с бул. „Марица – Юг” направи кметът Здравко Димитров, зам.-кмета  Стефан Стоянов и районният кмет Иван Стоянов.  Инвестицията е за 2,7 млн. лева, като 1 1 млн. лева са отпуснати от Министерски съвет заради инвестицията от клас „А” на БТЛ в зоната, която е за 20 млн. лева и разкриването на 500 работни места.

Срокът за изпълнение е 8 месеца, но от фирмата изпълнител – „Парсек груп” поеха ангажимент да приключат с дейностите за 6 месеца, ако няма непредвидени обстоятелства.

„Искам да благодаря на предишното редовно правителство и Министерството на икономиката за тази инвестиция, защото е важна за Пловдив”, заяви кметът Здравко Димитров.

Поръчката включва разваляне на стара паважна и тротоарна настилка, изграждане на пътна конструкция и изграждане на кръгово кръстовище. То ще бъде точно преди разделянето на ул. „Владая” с ул. „Правда”, също така изграждането на новата връзка с бул. „Марица – Юг”. Целият участък е от 850 метра.

В поръчката е заложено още велоалея, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и достъпна среда за хора с увреждания.

Също така изграждане на водопроводна и канализационна мрежа, които включват магистрален и хранителен водопровод от полиетиленови тръби и два канализационни клона. Изграждане на тръбна канална мрежа и кабелни шахти. Ново улично осветление с подмяна на стълбове. Изграждане на светофарни уредби.