Удареният стълб при тежкото пътнотранспортно произшествие малко след полунощ на 26 октомври на кръстовището на бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” и ул. „Граф Игнатиев”  няма опасност да падне без допълнителна външна намеса.

Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта” по повод постъпили сигнали от притеснени граждани, като подчертаха, че светофарната уредба на това място работи в денонощен режим, работила е включителноо и по време на инцидента.

Стълбът веднага е почистен от изпочупените светофарни секции, а екипи на „Чистота” са премахнали всички следи от разлятото на пътя масло. Направеното спешно обследване е установило, че няма директна опасност за преминаващите през кръстовището.

Извършено е необходимото обезопасяване, като е изключено  електрическото захранване. Предприети  са незабавни мерки за възможно най-бързото възстановяване на стълба със светофарните секции,

Докато стане ремонтът, от „Организация и контрол на транспорта” призовават шофьорите за повишено внимание, да спазват правилата за движение и да се съобразяват с пътните знаци.