Две фирми са останали на финала за изграждането на новата пътна връзка в индустриална зона „Изток”. Обществената поръчка е за 2,7 млн. лева с ДДС  е за ремонта на ул. „Владая” и направата на новата й връзка с бул. „Марица – Юг”. Проектът е свързан с реализацията на новата база на световната „БТЛ Индъстрийз", която ще струва над 20 млн. лева, а дружеството е със сертификат клас „А”.  Новата база ще върху бившия завод "Пулпудева", като там ще работят над 200 души.

8 фирми са подали оферти за изграждането на улицата, като шест от тях са били отстранени. Всички те са добре познати от уличните ремонти в Пловдив – „Запрянови – 03”, „Пътижинеринг”,  „Драгиев и Ко”, „Щрабаг”, Европейски пътища и Пирс – Д. Техническите предложения на компаниите не са били обаче в съответствие с изискванията. Така само две фирми са стигнали до фаза отваряне на оферти – златоградската фирма „Енчевгруп”, както и софийската „Парсек Груп”. Последната е дала най-ниска оферта -  2,219 мл. лева без ДДС, 2,827 млн. лева без ДДС. Това означава, че победителят ще се реши от оценките на техническото предложение.

Припомняме, че заради инвестицията Министерския съвет отпусна 1 млн. лева за изграждането на пътя, останалите 1,7 млн. лева ще бъдат от бюджета на Община Пловдив.  Новата пътна инфраструктура ще спомогне и за цялостното развитие на източната индустриална зона.

Поръчката включва разваляне на стара паважна и тротоарна настилка, изграждане на пътна конструкция и изграждане на кръгово кръстовище. То ще бъде точно преди разделянето на ул. „Владая” с ул. „Правда”, също така изграждането на новата връзка с бул. „Марица – Юг”.

В поръчката е заложено още велоалея, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и достъпна среда за хора с увреждания.

Също така изграждане на водопроводна и канализационна мрежа, които включват магистрален и хранителен водопровод от полиетиленови тръби и два канализационни клона. Изграждане на тръбна канална мрежа и кабелни шахти. Ново улично осветление с подмяна на стълбове. Изграждане на светофарни уредби.

Подписаха договора за път за 1 млн. лева в Пловдив за нов завод за 20 млн. лева

Държавата финансира инфраструктура за 1 млн. край Пловдив