Шефката на РДНСК - Пловдив инж. Мария Дончева е пенсионирана, а не уволнена. "Аз съм на 64 години и ми е време за почивка. Всичко друго са жалки спекулации и инсинуации" заяви Дончева пред репортер на TrafficNews. В някои медии като причина за смяната на Дончева се посочва като причина, петиция от граждани във връзка със строеж на ул. . "Асен Христофоров" в район "Южен". 

Петицията, която Асен Костов организира срещу мен, няма никаква стойност, тъй като за въпросния обект има издадена строително разрешение и ПУП. РДНСК не може да отмени строителното разрешение, защото това може да стане единствено с решение на съда. В Административен съд заради процедурни нарушения падна стария ПУП, но в момента общината обжалва решението във ВАС. Преди да има окончателно решение , РДНСК няма как да се намеси. Освен това ако ВАС потвърди решението на първа инстанция , ще последват още серия дела са следващия одобрен ПУП, коментира Дончева. 

"Законите са си закони и трябва да се спазват. Аз лично предпочитам да работя по закон, вместо да се поддавам на натиск. Друг е въпросът, че напоследък се сблъсквам с хора, които имат претенции как се спазват законите, докато те самите грубо ги нарушават" заяви Дончева.