Някои граждани виждат булевардите на Пловдив като път, по който да се придвижат до дома си или до точка в града. В очите на други обаче те са писта на Формула 1, която без проблем използват всяка вечер, за да осъществяват състезанията си, приключващи често с инцидент. В късните часове на денонощието форсирането на гуми и гонките с мотори и автомобили не са чужди за живеещите в близост до пловдивски булеварди. Изнервените пловдивчани сигнализираха до Trafficnews и разказаха за шума, който постоянно пречи на съня им и спокойствието. Самите те апелират към полицията за незабавни мерки защото проблемът се корени от много дълго време и нараства все повече.

"Въпрос на време е някой да загуби живота си. Това е един голям проблем, а полицията не взима мерки за решаването му. Късно вечер или не ни оставят да спим, или ако някой се прибира, има опасност да бъде пометен. Докога?", пише наш читател. 

В сигналите до медията ни често се засяга бул. „Шести  септември”, който е любима писта на шофьорите. По думите на читатели няма ден, в който да не се проведе гонка, огласяща целия квартал. Те твърдят, че въпреки множеството сигнали към полицията, единствените мерки взети досега са да премине патрулен автомобил  в околността, а когато си тръгне, ситуацията да се повтаря.

Изглежда обаче, че проблемът е обхванал целия град, а преди близо десет дни жертва на джегитите, обичащи високите скорости, стана 16-годишно момиче. То бе пометено от 23-годишен шофьор на пешеходна пътека, който вероятно е бил с доста над допустимата скорост.  Инцидентът бе станал в близост именно до любимото им място за високи скорости - кръстовището с бул. "Шести септември". Според очевидец шофьорът, ударил момичето, е управлявал лъскав "Мерцедес" и не спрял след инцидента, а момичето бе в тежко състояние.

23-годишен е блъснал младата жена в центъра на Пловдив снощи, пострадалата е в болницаСпоред очевидец е имало гонка след удара, колата на извършителя е оставена метри по-надолу

От полицията заявиха за медията ни, че проблемът в действителност е голям и дежурни екипи на МВР често обикалят с цел обезпечаване на такъв вид прояви. Въпреки това превозните средства минават прекалено бързо и дори очевидци, които подават сигнали не мога да им видят регистрационните номера, които са нужни, за да могат да бъдат установени нарушителите.

TrafficNews ще продължи да следи случая и дали ще се вземат по-сериозни мерки относно такъв вид прояви!