Акт за отрязаните дървета в парка зад хотел „Санкт Петербург” бе написан на фирмата „Парадайс Гардън Резиденс” с управител Байрям Солак. Компанията е собственик на парцела от 16 дка, за който вече месец има гражданско недоволство в район „Северен”.

Общинският инспекторат е констатирал неправомерно отрязаните дървета, като санкцията за юридически лица е между 5000 и 10 000 лева.  Директорът на Общинското ФБР Ангел Славов заяви,че в момента негови инспектори обхождат терена и за други по-стари случаи на неправомерно отрязани дървета. Ако се констатират такива ще бъде наложена нова санкция на Солак.

Припомняме, че Община Пловдив и собственикът на терена преговарят за съдбата на зелената площ. Към момента няма изгледи двете страни да си стиснат ръцете. Преди дни обаче излязоха нови обстоятелства, които коренно могат да променят ситуацията с парка от 16 дка. Проверка в МРРБ показа, че Община Пловдив е собственик на стара тоалетна, която е в парцела . Тя е била неправомерно премахната от документацията на имота, като се очаква тя да бъде възстановена в кадастъра. Това автоматично ще превърне Община Пловдив в съсобственик с „Парадайс Гардън Резиденс”. Отделно от Министерството на отбраната търсят документи за бункерите, които са в границите на парцела. Ако те се намерят, държавата също може да бъде вписана като съсобственик на парцела, което още повече да затрудни фирмата да реализира каквото и да е строителство в зоната.

Повече, вижте в линковете:

Община Пловдив става служебно съсобственик с Байрям Солак в 16-те дка в КършиякаИзоставената тоалетна неправилно е била заличена от кадастъра, чакат МО за бункерите

Бранещите парка в Кършияка блокират булеварди, чакат Общината до 8 априлИнициативният комитет иска заданието за ОУП и изменението на ПУП-а в зоната