Инициативният комитет, който се обяви за запазване на  парка зад хотел "Санкт Петербург" в Кършияка, дадоха краен срок на Община Пловдив, за да ги информира за поетите ангажименти. В писмо до администрацията те са написали, че чакат до 8 април уведомление от Общината за конкретните й действия по промяна на предназначението на имота.

Те искат заданието за изменението на ОУП, съдържащо запазване на предназначението за озеленяване. Другото им искане е окончателният проект за ПУП- ПР- Пета градска част за синхронизиране на действията с ОУП чрез отразяване терена на парка  „за озеленяване”,а не за „обществено обслужване”.

Ако тази информация не постъпи в Инициативния комитет гражданите ще проведат протест, който включва и затваряне на булеварди.

От уведомителното писмо става ясно, че той ще се проведе на 12 април, като те ще блокират кръстовището на улица „Победа” с ул. „Полк. Сава Муткуров” от в 18.00 часа.

Пловдивчани, бранещи парка в Кършияка: Исканията на Солак са смехотворни СНИМКИХората от квартала инициираха нова подписка срещу намеренията на бизнесмена