Пловдивският районен съд възстанови на длъжност уволнения главен архитект на район „Северен”  Надя Генова.  През септември 2020 след скандал кметът на „Северен” Стоян Алексиев уволни заместничката си Лариса Кътова и арх. Генова. Тогава  Алексиев отправи тежки обвинения в корупционни практики към Кътова  и такива за несправяне с работата към Генова.

Веднага след като е освободена, Надя Генова / бивша Бабунска/ обжалва заповедта за уволнение пред Районен съд. Претендира и за обезщетение, тъй като е останала без работа.  Юристите на района са опитали да защитят дисциплинарното наказание с твърдението, че след като е спечелила конкурса за главен архитект на „Северен”, Генова е била в изпитателен срок, но не се е справила. Те обаче по никакъв начин не са подкрепили тезата си с някакви документи, а според Кодекса на труда, подобен изпитателен срок на съществува.

„В конкретния случай, достатъчен атестат за възможностите и качествата на ищцата е фактът, че тя е класирана на първо място в проведения конкурс. След като тя е спечелила съответната конкурсна процедура, то липсва каквото и да било основание работодателят да подлага на съмнение нейните професионални качества и да установява срок за изпитване.  
Налице и допълнително основание, поради което договарянето на изпитателен срок е ненужно. Преди конкурса Генова е заемала същата длъжност до назначаване на титуляр. Тогава в трудовия й договор е имало изпитателен срок, в който към нея не са предявени никакви претенции, е заключението на съда.

По тази причина  районният съд обявява уволнението за незаконно и определя Генова да бъде възстановена на същата длъжност. Освен това ,трябва да й бъде изпратено обезщетение в размер на близо 2 000 лева заедно с лихвите.

Ответната страна може да обжалва решението на по-горна инстанция.

Стоян Алексиев за уволнението на Кътова: Започваме начисто, градим неопетнен колективКметът на "Северен" е освободил и главния архитект на района

Вандали нашариха с пошли рисунки хюндая на бивш главен архитектАрх. Надя Бабунска: Чувствам се безкрайно омерзена