Искаме да започнем начисто, без „лошото наследство и останки от миналото“, да изградим нов и неопетнен колектив, който да работи единствено и само в полза и за благоденствието на гражданите, живеещи в район „Северен“. Затова и няма да позволя никой да саботира това, което искаме да изградим наново от ПП ГЕРБ. Това заяви в писмо до медиите Стоян Алексиев. 

Повод за изказването му стана новината за скандала със зам.-кметицата на района Лариса Кътова, която влязла в челен сблъсък с новия си началник. В резултат на скандала Кътова е била уволнена, а тя е пуснала сигнали срещи него.

Според Алексиев Кътова не е идвала на работа и искала да подписва договори само с избрани от нея фирми. Зам.-кметицата пък твърди, че е подписан договор на двойни цени за детска площадка на ул. „Борба”.

"За справка прилагам само факти, а именно площадка, изградена от мен, и такава, с чието строителство се е нагърбила г-жа Лариса Кътова:

1. Детска площадка, построена от г-жа Кътова през 2019 г.- на бул. „Марица“ 51-53 с площ 95 кв. м. на стойност 50 000 лв.

2. Площадка, чието откриване предстои, находяща се на ул. „Борба“ 5-7 с площ 150 кв. м. , изградена на стойност 37 000 лв.", пише още Алексиев до медиите.

„Много я търпяхме дори. Тя продължаваше корупционните практики от предишното ръководство в лицето на Ральро Ралев. Искаше да подписва само договори с определени фирми, не идваше на работа, бавеше преписки и се държеше грубо със служителите и гражданите. Няма как да го позволя. Не знам какви сигнали е пуснала срещу мен, но ситуацията е „Крадецът вика, дръжте крадеца. Има Етична комисия на ГЕРБ, те ще решат кой е прав и кой не”, заяви по-рано днес той пред TrafficNews.

Междувременно стана ясно, че час преди да уволни Кътова, Алексиев е връчил заповед за освобождаване на главния архитект на района Надя Бабунска. 

Двете служителки са били изведени с охрана от кметството, твърдят очевидци. На този етап не е ясна причината за уволнението на Бабунска, но според служители на кметството тя е отказала да подпише проект, който не отговарял на изискванията на закона.