С водна дъга бе посрещнат първия полет на  Летище „Пловдив“ на Wizz Air от Дортмунд, която редовна линия стартира от днес.

На аеропорта бяха изпълнителният директор Пламен Спасов, районните кметове на Пловдив, бившият кмет Иван Тотев, както и членове на УС на Борда на Директорите.

„Това е специален момент, тъй като каузата за развитие на летището винаги е била и ще бъде една от най-важните за мен.  Благодаря на изпълнителния директор на летище „Пловдив“ Пламен Спасов, на членовете на Борда на директорите Спас Шуманов и Андрея Андреев за усърдието, както и на всички съмишленици, с които заедно през годините отстояваме каузата за развитието на пловдивското летище”, написа Иван Тотев е профила си във Фейсбук.  Той заяви, че като  народен представител в 47-мото Народно събрание ще работи за това държавата да продължи да инвестира в Летище „Пловдив, то да остане държавно летище и да бъде врата към много световни дестинации.

Припомняме, че днес Wizz Air стартира директни полети от и до Пловдив. Първите три дестинации, които авиокомпанията ще предложи на местните жители и туристи, са Лондон, Дортмунд и Меминген, като лондонският маршрут е активен от днес.

Останалите две нови услуги ще се извършват от 6 ноември, предоставяйки на клиентите удобна възможност както за ваканция, така и за бизнес пътувания. Местата са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на сайта на компанията и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 28.99 лв.