Община Пловдив пуска на търг обектите, които се намират в подлеза на аптека „Марица”. От близо три години подлезът, който свързва Главната с Пешеходния мост е запустял. През 2019 година градските власти решиха повече да не отдават обектите в него заради постоянните наводнения. Отделно имаше и амбиции там да се изгради визия, свързана с Европейска столица на културата и историческото наследство на града. След като това така и не се случи, от общинарите са решили отново да дават обектите под наем.

Най-малкият от магазините е 12,5 кв.м метра, а началната му тръжна цена е 217 лева, а най-големият е от 69 кв.м с начална цена 1242 лева. Средно обектите са между 30 и 40 кв.м, а цената им варира около 550 – 750 лева на месец. Търговете ще се проведат на 14 март, като всички, които имат интерес трябва да платят 150 лева тръжна документация и да внесат депозит между 700 и 2500 лева за отделните обекти. Договорът с Община Пловдив ще бъде за 5 години.

През последните месеци подлезът е бил ремонтиран частично, като все още има дейности, които трябва да се извършват. Директорът на ОП „Общински пазари” Запрян Тодоров каза, че е сменена хидроизолацията, както и сложено ново осветление със сумата от около 15 000 лева. Тоалетните също са ремонтирани,  като предстои и да се затвори една от фугите на улицата, където все още има леки течове.  

Бъдещите наематели обаче ще трябва да извършат ремонта на самите обекти за своя сметка. От общинското предприятие биха могли единствено да сменят стъклопакетите, ако са счупени.

Въпреки че има нова хидроизолация, съвсем не е ясно дали подлезът отново няма да се наводни. По време на големите порои огромни количества вода се изсипваха от Главната улица към подлеза заради наклона.  Не се знае дали подобренията могат да предотвратят бъдещи инциденти.