Десетки жители на Загражден блокираха днес движението по пътя Асеновград-Смолян, за да изразят недоволството си от спряното изграждане на пътя, който свързва населеното място с област Пловдив.

Недоволните граждани се събраха до Юговоското ханче и настояха да бъде завършен пътят между Загражден и Белица, който е и връзката на Баните и Давидково с главния път, като без пътната връзка те са принудени да обикалят още десетки километри.

„Вече 60 години хората от селото чакат пътя да бъде завършен, а това не се случва. Става въпрос за 4 километра, заради които на загражденци им се налага да обикалят през село Манастир, за да може да стигнат до Пловдив. Протестът ни беше предупредителен, ако не бъдем чути блокадите ще продължат всеки ден. Ще бойкотираме и изборите и няма да допуснем представители на ЦИК“, заявиха протестиращите.

Ремонтът на пътя всъщност е на финален етап, участъкът е чакълиран, изградени са подпорни стени и са обрушени скатовете. Остава само да се положи асфалтиране. Всички дейности, обаче са спрени. Като мотив за това от министерството на регионалното развитие, посочват, че са надвишени с 50% предвидените средства.

Ето и официалният отговор на министър Виолета Комитова, на въпрос на депутат от БСП относно ремонта на пътя: