Дълги опашки отново се вият пред Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Хора чакат с часове на стълбите на сградата на пл. "Съединение" №1. Това не е прецедент. Както TrafficNews  съобщи преди месец, в първите работни дни на службата в средата на януари, хората чакаха не с часове, а с дни. 

По време на епидемията: Опашки пред Кадастъра в Пловдив, граждани чакат по 6 часа да подадат молбаНатъпкани сме като сардели на стълбите, а се дезинфекцира само етажа на агенцията

Две седмици по-късно ситуацията продължава да е същата. Хора с папки в ръце чакат по стълбите с часове. Пловдивчани сигнализираха до TrafficNews, че на стълбите е хаос, липсва дистанция, а хората са с опънати нерви.

И ако преди месец причината за струпването на хора пред вратите на кадастъра бе срив в системата, то сега оправданието е, че служителите са в намален състав заради коронавируса. 

„Гишетата не работят на пълен капацитет, пускат по двама, най-много трима вътре. Служителите са разредени, а самата работа се случва много бавно”, казаха за медията ни чакащи. 

Те засегнаха и темата за спазването на мерките.

„Някои са без маски, натъпкани сме глави до глави. Има график за дезинфекция в кадастъра, но не и по коридорите”, допълват хората.