Дълги опашки се вият пред Агенцията по геодезия, картография и кадастър от вчера. Над 50 души са в момента на стълбите на сградата на пл. "Съединение" №1 и негодуват, защото са принудени да чакат с часове, за да подадат молба за необходимия им документ. 

Вчера е бил първият работен ден на службата в новата 2021 година, като първите две седмици на годината Кадастърът не е работил, тъй като се е извършвала инвентаризация. 

Хората, които чакат от вчера изтъкват и още две причини за забавянето - дезинфекциите на етажа , които отнемат близо час и постоянните бъгове в системата.

"Някои са тук от вчера. Не са успели да минат и днес отново идват. Други пък чакаме от сутринта. Опитах се да се свържа с началника на Кадастъра инж. Никола Бадев, който е обявен в сайта на службата, но ми вдигна секретарката и ми каза, че отговор по телефона не мога да получа, а трябва да изпратя мейл. Попитах я дали ще получа отговор в рамките на деня, тя ми отговори, че това няма как да стане" разказва жена от опашката. 

Друга жена, която е от 6 часа на стълбите, помолила  сина си да й донесе вода и храна, защото се страхува да не изгуби реда си. 

"Вчера влязохме в пререкание и с охраната, когато поискахме служителите да удължат работното си време, за да могат да обслужат хората, които бяха чакали целия ден на стълбите. Категорично ни отказаха. В крайна сметка това е държавна служба. Издържа се от данъците на гражданите, нормално е да се направи всичко необходимо, тези граждани да не чакат с часовае за един елементарен процес" коментира Валя Димитрова, която също чака реда си. 

Чакащите недоумяват и защо се прави дезинфекция само на коридора, на който се намират офисите на служителите, но не и на стълбите, където с часове чакат десетки пловдивчани. 

"Уж трябва да се спазват противоепидемичните мерки, а ние тук сме натъпкани като сардели. Да не говорим за температурите. В коридорите няма отопление, а навън е -10 градуса" възмущават се чакащите. Последният човек, който е на опашката към момента е на партера, където се намира охраната на пловдивската прокуратура.

TrafficNews изпрати запитване за причините за забавянето в процеса и какви организационни мерки предприема ръководството на Агенцията. Ще публикуваме отговора на инж. Бадев, веднага след като го получим.