34 души от комуналната служба в Раковски са привикани в полицията в Пловдив да подписват протоколи, че няма да купуват и продават гласове, както и да извършват престъпления по време на изборния процес.

В момента те се намират пред Икономическа полиция в кв. "Кършияка". Там е и кметът на Раковски Павел Гуджеров заедно с екс депутата от ГЕРБ Младен Шишков. 

Припомняме, че това не е прецедент и започва да се превръща в практика в Пловдив. От седмици в полицейски управления са викани хора с искане да подпишат такива предупредителни протоколи. По информация на TrafficNews униформените дори са правили подобни проверки на случайни минувачи в кварталите, с цел прекъсване на търговията с гласове.

От МВР накараха дори кандидат на ГЕРБ от листите в Пловдив да подпише документа. 

Малко по-късно от МВР излязоха със становище: 

В "Икономическа полиция" се извършва проверка на информация за корпоративен вот в Раковски. По тази причина в сградата на отдела днес са призовани за снемане на обяснения служители от общинско предприятие в града. По преценка някои от тях се предупреждават с протокили по чл. 65 от ЗМВР.

Терор, статистика или параноя? Полицаи спират минувачи в Пловдив, връчват им протоколи за изборитеМъж е бил предупреден да не продава или купува гласове, без дори да е активист на партия

Абсурд! Полицията в Пловдив иска от кандидат-депутат от ГЕРБ да не се занимава с…избориМетодите на Бойко Рашков вече са от отказали един от листата на партията под тепетата