Просто статистика или параноя? Полицията започна проверка и на случайни минувачи в кварталите, с цел прекъсване на търговията с гласове. От два дни в цялата страна тече акция на Главна дирекция национална полиция, която е насочена към престъпления свързани с предстоящите избори.

Полицейските екипи са съсредоточени предимно около етническите махали. Освен обичайно заподозрени обаче, служители на МВР проверяват и случайни минувачи. Случайно или не, за статистика или от параноя?

Пловдивчанин е получил предупредителен протокол, че няма да купува или продава гласове. Причината – неизвестна, предвид, че не е член на политическа партия, нито се занимава с агитация и разпространение на агитационни материали.

Мъжът е спрян на улица „Никола Войновски” от служители на Трето районно.

„Бяха завардили улица „Еледжик”, която води към Арман махала. Бях с личния ми автомобил, поискаха всички документи на колата и мои. Направиха проверка и ме повикаха до патрулката. Там ми казаха, че трябва да се подпиша на един протокол. Попитах за какво става дума, а те ми обясниха, че така давам дума, че няма да се занимавам с покупко-продажба на гласове. Останах втрещен, защото никой не ми е разяснил закона и се почувствах като престъпник. Пак попитах защо и тогава ми казаха, че „просто за статистика”. Първоначално отказах да подпиша, но се стигна до скандал и се съгласих. Поисках копие, но не ми бе дадено. Казаха на следващия ден да отида в архива на Трето районно и да си поискам”, разказа пловдивчанинът пред наш репортер.

По думите му проверката е била съвсем случайна. Не е бил следен или причакан, тъй като не всеки ден по път за дома си минава по въпросната улица.

„Живея до Малкия Гигант. Никога не минавам по един и същи маршрут. Във въпросната вечер преминах оттам , защото бях да взема сина си от тренировки. Не е нормално както си вървиш или шофираш, изведнъж да те спрат без причина и да ти връчат такъв документ. Притеснявам се да не „лъсне” подписа ми някъде”, допълни нашият читател.

Интересното в случая е, че мъжът е бил председател на избирателна комисия на предишния вот. На 14 ноември той отново ще участва като председател на СИК. Мъжът изрично подчерта, че не е член на партия, а на предстоящия вот ще представлява коалиция, различна от водещите ГЕРБ, ИТН, ДПС или БСП.

Припомняме, че активисти на ГЕРБ и ДПС са били викани в Шесто районно, за да подписват декларации, че няма да извършват престъпления свързани с предстоящия вот. В структурно звено на МВР е бил викан дори кандидат депутат.

За такъв случай медията ни разказа преди месец. Тогава кандидат депутат от ПП ГЕРБ е бил викан в Шесто районно, като визитата е била свързана с изборите. Кольо Костов  ще представлява интересите на Столипиново.Той е под номер 22 в листата, а от 10 години е активен член на политическата партия. 

Абсурд! Полицията в Пловдив иска от кандидат-депутат от ГЕРБ да не се занимава с…избори

 

В началото на седмицата служители на НАП, БАБХ, КЗП и МВР са нахлули в квартал Столипиново, като са влизали в всички търговски обекти.

Източници на медията ни от квартала разказаха, че униформените и цивилните са проверявали с приоритет заложни къщи, златарски магазини и игрални зали.

Мощна акция в Столипиново! Полиция и представители на четири институции нахлуха в махалатаПроверявани са игрални зали, златарски ателиета, заложни къщи