Обиските на Икономическа полиция в шестте дружества, които обслужват градския транспорт на Пловдив са започнала тази сутрин. В момента в офисите на дружествата се правят обиски и се изземват документи. Двама от основни превозвачи – Петко Ангелов и Димитър Чолаков заявиха пред TrafficNews, че нямат притеснения от проверките.

„Нормално е при толкова пуснати сигнали да дойде Икономическа полиция.  Нека да си свършат работата, заедно с прокуратурата. Ако има пропуски и виновни, те да си понесат наказанието. Моето дружество работи нормално, изпълняваме 99% от курсовете и всичко е наред. Нямаме никакви притеснения за проверките . Когато приключат проверките и има някакъв резултат, тогава може да коментираме по същество”, каза Петко Ангелов, собственик на фирмата „Автобусни превози”.  Той допълни, че все още икономическа полиция е на базата му, където обискират и изземват документи.

Собственикът на „Автотрас Чолаков” Димитър Чолаков също заяви, че не е изненадан от проверката.

„От много време го говорят, че Икономическа полиция ще започне проверки. Няма нищо изненадващо. За какво да имаме притеснения? Ние едвам-едвам работим… издъхваме.Каквото искат от нас, ще им го предоставим, нека си проверяват”, каза общинският съветник от БСП.

Собственикът на „Хеброс бус” Веселин Дошков не отговаря на телефона. На място в базата му в автогара „Родопи” има кола на Икономическа полиция, която в момента претърсва кабинетите.  Секретарката на Дошков на базата му заяви, че в момента той не може да коментира, тъй като е зает с проверката.

Ситуцията в базите на тримата превозвачи е нормална към момента.

Акция! Полиция претърсва офисите на автобусните превозвачи в ПловдивИзземват документи във връзка с евентуално извършени данъчни престъпления

Очаквайте подробности!