Протест на жителите на ул. „Петър Стоев” ще затвори единствения останал булевард в район „Южен” в посока изток-запад. В 7:30 часа хората ще блокират бул. „Никола Вапцаров” с кръстовището с ул. „Михалаки Георгиев”.

Искането им е за незабавно рестартиране на дейностите по улицата, които бяха спрени от фирмата изпълнител в лицето „Еко проект Пловдив”. Причината – неизплатени 9,6 млн. лева като индексация на дейностите по Южния обходен колектор.

Жители на улицата алармираха, че строителите освен че са оставили изкопи, пълни с фекалии, те са счупили частно и общинско имущество.

„Има криви счупени стълбове, висящи осветителни тела, които вечер тече ток по тях.  Лампата виси на кабела, някой може сериозно да пострада. Отделно счупиха вратата на имота ни, като ни казаха да си намери майстори, като обещават да поемат щетите. Нито стотинка на получихме  досега”, пише пловдивчанинът. Той каза още, че живеещите ги мързи да минат 200 метра до казаните и се е образувало нерегламентирано сметище.

От фирмата заявиха, че са възобновили дейностите по ул. „Петър Стоев” – те ще оправят канализацията и ще асфалтират. Очаква се разкопаната част да бъде завършена до  края на месеца. Ако дотогава обаче не получат средствата от 9,6 млн. лева от ВиК, ще преустановят работа и няма да отварят нови фронтове. Същото важи и за бул. „Ал. Стамболийски”, където ще оправят шахти и няколко изкопа, за да не са опасни за гражданите.

Относно щетите по ул. „Петър Стоев”, от консорциума заявиха, че ще възстановят средствата на гражданите, както и ще  оправят уличното осветление.

Жители на ул. „Петър Стоев”:  От седмици зее огромна яма с фекалии, не се издържаСтроителната фирма и ВиК си прехвърлят топката, не се знае кога ще продължи ремонта

Кошмар! Замразяват всички ремонти в Кючука, фирмите чакат 10 млн. лева от ВиКЖители на ул. „Петър Стоев” са първите потърпевши – компанията дава срок до 2 октомври на водното дружество