Недоволството на жителите на пловдивската улица „Петър Стоев” вече започва да ескалира. Хората са отчаяни от продължителността на ремонта, огромните разкопани участъци и отворената яма с фекалии, която зее вече няколко седмици. Още по-притеснени са от липсата на работници в участъка вече повече от две седмици, като според тях темповете на работа са толкова бавни, че за последните шест месеца почти няма напредък по строителния обект.

Както TrafficNews.bg съобщи, проблемът е доста сериозен и засяга не само тази улица, а и целия квартал - всички дейности по Южния обходен колектор могат да бъдат замразени от консорциум „Еко проект Пловдив” заради неплатени задължения от възложителя ВиК –Пловдив. 

Кошмар! Замразяват всички ремонти в Кючука, фирмите чакат 10 млн. лева от ВиКЖители на ул. „Петър Стоев” са първите потърпевши – компанията дава срок до 2 октомври на водното дружество

„Основният проблем е с фекалната вода. Миризмите са брутални. Не можем да си отворим изобщо прозорците”, коментира пред БТВ жителка на района.

„Повече от две седмици в района няма работници. Последно като ги видяхме казаха, че не им е заплатено и се махат. Нямали пари дори да купят материали, за да пуснат правата вода”, разказва друг местен.

„От общината ни отговориха, че срокът за завършването на обекта е 11 май, но така като гледам не знам за коя година става въпрос. Напредъкът е с ужасно бавни темпове. А в района паркирането е невъзможно, нито предвижването на линейка или пожарна. Майките с деца ги носят на ръце”, възмущават се още жителите на квартала.

Представител на ВиК заяви, че ще бъде платено на фирмата изпълнител, тогава когато си въведат цялата документация в ред.

„Извиняваме се на гражданите, обектът е твърде сериозен, голямо инженерно съоръжение, което изисква своите жертви. Строителят все още изгражда водопровода”, заяви Ивайло Добрев.

„От 2 седмици не работим по канализацията, довършваме водопровода и спираме да работим. Причината е, че ни дължат 9 600 000 без ДДС от май и никой не може да се ангажира кога ще ни платят, а ние можем да издържим повече”, отговори един от управителите на фирмите в консорциума Бончо Бонев.

„Когато си оправят всички документации и ги въведат в ред, тогава ще получат плащане. Данните не могат да се обработват и толкова бързо”, казаха още от ВиК по повод плащането.