Върху идея за изграждането на нов булевард, който да е алтернатива на бул. „Александър Стамболийски”, работят от градската администрация. Кметът Иван Тотев разкри, че в момента Общината и НКЖИ водят разговори за прехвърлянето на глухата жп линия, която минава успоредно на бул. „Александър Стамболийски” – от Коматевско шосе до жп линиите към Сточна гара.

„За да разширим „Стамболийски” ще трябват няколко мандата само за отчуждаване – булевардът е много дълъг. Вместо това с прехвърления имот от НКЖИ няма да се наложи да отчуждаваме нищо и бързо може да направим проект”,каза кметът. Идеята е новата пътна връзка да започва от Коматевско шосе, да минава през „Филикон”, а оттам до продължи към „Димитър Талев” с развръзки към близките улици – към продължението на „Македония” и „Поручк Въльо Стефов”.

Кметът обясни, че първо трябва да се изгради Южния обходен колектор, който ще е под бул. „Ал. Стамболийски”, като след това ще бъде и ремонтиран, но няма да може да бъде разширен .

Напълно е възможно да се направи четирилентов път с тротоари и велоалея. Нещата обаче са още в много  начална фаза. Кметът обясни, че това е най-бързоразвиващият се район в Пловдив, като жилищното строителство е концентрирано около „Беломорски” и „Остромила”.

Вижте повече във ВИДЕОТО: