След кратко боледуване, на 73-годишна възраст е починал талантливият пловдивски журналист и главен редактор на financebg.com - Стефан Прончев. 

Скръбната вест съобщиха негови колеги в социалната мрежа Фейсбук.  

Стефан Прончев е роден през 1947 г. Той беше главен редактор на сайта Financebg.com и на електронното научно списание „Финанси“. Завършил е българска филология и се реализира в продължение на десетилетия в областта на медиите. Има специализация по  икономическа журналистика, като оперативен журналист следи изграждането на отделните индустриални зони в Пловдив и създаването на научно-приложните звена на БАН в града. Работи последователно в различни ежедневници и списания: „Отечествен глас“, „Денят“, „Континент“, сп. „В Пловдив“, сп. „Банки, Инвестиции, Пари“ и сп. „Финанси“ през последните 12 години.

Автор е на документални сборници с очерци  и репортажи от пътувания зад граница. Заедно с д-р Петър Нейчев и д-р Тоде Тодев публикуват документалната книга „Истината за Агробизнесбанк“, в която се разглежда явлението „банковите кризи в България през 90-те години на 20 век. Той беше и сценарист на техно филма „Георите от САЩ‘94“.