Десетки пешеходци, сред които и майки с колички са принудени да вървят покрай коли и камиони, на една от най-натоварената артерия в Пловдив – бул. „6 септември”. Участъкът, който върви покрай Гребната база, никога не е имал  тротоари, а заради бурното строителство там и банкетите вече са ограничени. Читател на TrafficNews изрази възмущението си от ситуацията,  тъй като в момента Гребната база е затворена заради Световното първенство по гребане, а това е изкарало пешеходците на булеварда.

„Жителите на новия квартал в Смирненски - около - парк „Отдих и култура” са принудени да ходят по мега тесният път за коли, камиони и автобуси.  От ул. „Рая” до хотел Лендмарк няма нито един тротоар или пешеходна пътека. Единственият вариант да се мине без риск за живота на пешеходеца беше през Гребна база, а сега е затворена...”,пише нашият читател . Той поставя и въпроса кога на мястото ще се изградят тротоари, предвид бурното строителство в зоната.

Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев обясни, че този участък от бул. „6 септември” е предвиден в капиталовата програма на Община Пловдив. Идеята е той да бъде обновен, като се изградят и тротоари. Проблем обаче е отводянването и канализацията. Това е забавило стартирането на ремонта, като след като се прецизират дейностите, които трябва да се извършат, може да започне реконструкцията. Това би могло да се случи до края на годината.