До 20 разширението пътят Пловдив – Асеновград може да бъде готово, заяви представителят на фирмата изпълнител „Иса 2000” Паун Иванов. Той се презастрахова, че документални пречки и лошо време може да забави строителите.

Още тази сутрин в 7 часа е започнало полагането на асфалтовата настилка на пътя Пловдив- Асеновград, в частта за разширение. Областният управител Здравко Димитров пръв тества асфалтовата основа на новите платна на пътя убиец.

След като бъде направено новото платно, от фирмата и областна управа ще пазят трасето. Те се притесняват, че по него ще започнат да се движат коли, а освен това може да се правят и състезания.

Очаква се, след като се завършат новите платна, движението между Пловдив и Асеновград да се прехвърли на тях, а старият път да бъде затворен за рехабилитация.

Здраво Димитров заяви, че активно се работи и по проектирането на локалните платна и трите кръгови движения, които не са в сегашния проект. Все още вървят отчуждителни процедури за втория етап на реконструкцията, която ще бъде пусната на отделна обществена поръчка.

Вижте повече в следващото ВИДЕО: