Малко повече от 2 000 000 лева са вложени за подобряване на инфраструктурата и ремонти на територията на село Крумово за изминалия четиригодишен период на управление. Това коментира кандидатът за кмет на община „Родопи“ Павел Михайлов –асфалтирани са улици, изградени са кътове за спорт и игра на младежите и децата. Павел Михайлов е издигнат за втори мандат от МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“.

Обновени са улиците „Римски мост“, „Сергей Румянцев“, „Тунджа“, „Васил Левски“, „Ивайло“. Улица „Римски мост“ е с подменен съществуващ водопровод и положен нов асфалт. „Сергей Румянцев“ е изпълнена с полагането на плътен слой асфалтобетон и на пътна маркировка. Нивото на пътното платно е изравнено и така се подобри отводняването за повърхностните и дъждовни води.

Рехабилитацията на улица „Тунджа“ включи нови бордюри, тротоари и асфалт. Положена е хоризонтална и вертикална маркировка. Улица „Васил Левски“ е с положена канализация, затова беше изпълнена с положен нов водопровод, с подмяна на тротоарната настилка и с поставянето на нови бордюри. Цялата улица е асфалтирана.

Ремонтирана е улица „Ивайло“ с изграждане на нов водопровод, обособяване на тротоари и подмяна на бордюрите, както и цялостно асфалтиране на улицата.

С ремонтите на улиците „Тунджа“, „Сергей Румянцев“, „Васил Левски“ и „Ивайло“ районът около църквата и детската градина в селото вече е  напълно  обновен. Беше подменена и част от тротоарната настилка около храм „Света Богородица“. 

В момента се извършва ремонт на настилката и тротоарите по улиците „Славянска“ и „Никола Вапцаров“.

Извършен е и текущ ремонт на служебните помещения в сградата на кметство Крумово. 

В подкрепа на децата и младите хора в селото се изгради  спортна площадка – фитнес на открито.  Построи се нова, съвременна и безопасна детска площадка в парка. Малките възпитаници на ДГ „Снежанка“ вече играят на обновени съоръжения.

Социалната политика също е част от работата на кандидата за кмет на община „Родопи“ за втори мандат Павел Михайлов и неговият екип .

5 души в село Първенец всеки ден получават топла храна по проект „Топъл обяд в община Родопи“.

В  селото  21 души лични асистенти полагат грижа за същия брой нуждаещи се лица за извършване на дейности, отговарящи на индивидуалните потребности от личен, домашен или социален характер  по Механизъм за лична помощ. 12 потребители са част от  услугата „Асистентска подкрепа“. За тях полагат грижи 8 социални асистента. 21 души получават подкрепа по проект „Грижа в дома“.

С допълнителни субсидии и средства за провеждане на събития беше подпомогната дейността на читалището в селото

Визията за бъдещото развитие на Крумово на Павел Михайлов и листата общински съветници от коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“  включва подмяна на водопровода на ул. „Руен“, за който се очаква държавно финансиране, основен ремонт на улиците „Славянска“ и „Никола Вапцаров“ , за които вече има избран изпълнител и проект за реновиране на парк „Могилата“. Кандидатът за кмет на община „Родопи“ Павел Михайлов обясни още, че има подготвена процедура за проектиране на улиците „Градина“ и „Ген. Скобелев“.  Работи се по проект за цялостна канализация на Крумово. 

Селото се нуждае от нова детска градина, тъй като старата е на повече от век и не отговаря на съвременните стандарти. Затова  по време на първия мандат на Павел Михайлов беше изработен идеен проект за нова детска градина на стойност около 4 000 000 лева.

С цел ефективно и прозрачно управление в ползва на хората беше организирано и проведено Общо събрание на населението.  Жителите на Крумово трябваше да гласуват за отреждане на терен, върху който да се направи технически проект на детската градина. На събранието не се събра кворум.

Вярвам, че един кмет трябва да бъде почтен и коректен към опонентите си, колегите си и всички граждани на общината. Диалогичност и близост до хората, и техните проблеми ще продължат да бъдат приоритет в работата на кандидатите от МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“.

Подкрепата в изборния ден е с  № 68 в трите бюлетини -за кмет на община „Родопи“ Павел Михайлов, за  кмет на Крумово Стоян Минчев и за общински съветник Николай Гачев.

Не обещаваме много, но ще изпълним повече!

РАБОТИМ ЗДРАВО! ЗА ДОБРОТО НА ОБЩИНА „РОДОПИ“!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!