Продължава борбата с пожара, който възникна снощи край Пазарджик в землището между селата Памидово, Карабунар и Величково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

В гасенето участват десет противопожарни автомобила с около 70 пожарникари, изпратени са противопожарни автомобили и от други области.

На място са и директорът на Главната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Александър Джартов, както и директорът на Регионалната дирекция в Пазарджик комисар Ангел Ангелов. Ангажирани в гасенето са и доброволци от селата Памидово, Величково, Карабунар и Бошуля, има мобилизирана и тежка техника, която да прави просеки около селата така, че пожарът да не навлезе в населените места.

Предприети са необходимите мерки, така че населението да бъде в безопасност, посочват още от ОДМВР - Пазарджик, предаде БТА. Големият проблем е сухото време и поривистият вятър, който разпространява пожара изключително бързо в различни посоки. Действията по гасенето продължават и към настоящия момент.

Сигнал за разразилия се огън е получен снощи малко преди 22:00 ч., а малко след 17:00 ч. днес пожарът се разгоря повторно.

Голям пожар бушува тази нощ в ПазарджишкоОгънят е обхванал площ около 3000 декара