Момиченце, отвлечено по време на колоездене, е намерено заключено в шкаф, пише GlasNews. Шарлот Сена изчезна в събота вечерта, когато беше отвлечена от къмпинг, наречен Моро Стейт Парк, в северната част на щата Ню Йорк, където семейството й било на почивка.

Деветгодишното дете бе спасено в понеделник, когато полицаите я откриха скрита в шкаф на кемпер.

Тя била откарана в болница, а прегледите показват, че е „в добро физическо здраве“.

47-годишният Крейг Рос-младши бе арестуван, след като спецчасти нахлуха в имота му с хеликоптери.

Той пуснал бележка за откуп в пощенската кутия на семейство Сена в 4.20 сутринта в понеделник, разкри губернаторът Кати Хочул.

Рос-младши е оставил ДНК-то си по цялото писмо и следователите  открили съвпадение на пръстовите му отпечатъци –  бил е арестуван за шофиране в нетрезво състояние през 1999 г.

Полицаите смятат, че Шарлот е била качена в превозно средство или завлечена в гората, докато е карала колелото си. Шарлот  играела с приятели цял ден, но искала да покара за последен път сама, преди слънцето да залезе.

Когато не се върнала до 18:30 часа, родителите й се притеснили и тръгнали да я търсят, само за да намерят изоставеното й колело.

Стотици се включиха в издирването на Шарлот, която беше официално обявена за намерена в 19 часа в понеделник, пише "Metro".

„Радостни сме от новината, че Шарлот Сена е намерена безопасно тази вечер след интензивно продължило дни издирване. Сърцата ни са със семейството й, когато я приветстват у дома. Благодаря на щатската полиция на Ню Йорк, полицията на парка в Ню Йорк и на всички, които работиха толкова неуморно, за да намерят Шарлот. Благодарение на техните усилия Шарлот ще може да се върне у дома безопасно при семейството си“, каза губернатор  Хочул.

Рос-младши, който живее в ремарке в имота на майка си в Милтън, Ню Йорк, в момента е задържан за разпит.

Полицията подчерта, че той не е регистриран извършител на сексуално престъпление, както първоначално съобщили някои американски новинарски издания.