Официално откриха новото крило на ДГ „Зорница“ в Кючука. Образователната инфраструктура е готова да побере нови 125 деца, които ще бъдат разпределени в 5 групи. Новоизграденият корпус на забавачката разполага с всичко необходимо, за да посрещне нуждите на децата – занималня, спално помещение, разливна и салон. За децата от 3 до 6 години са изградени още нови санитарни помещения и музикално-физкултурен салон.

„Социалната инфраструктура на район „Южен“ изостава спрямо бързите темпове на развитие и строителство в района. Затова днес е щастлив ден за жителите му и за нас. Още една мечта се сбъдва“, заяви инж. Тошо Пашов, който определи новата сграда на детската градина като коледен подарък.

Заедно с него лентата символично прерязаха зам.-кмета по образование Владимир Темелков и кметът на района Атанас Кунчев.

Кунчев от своя страна благодари за скоростното изграждане на новото крило.

„За децата ще е истинско удоволствие. Тъй като ще имат възможност да израснат в една уникална среда. Пожелавам им да я ползват със здраве“, каза той и се зарече, че инвестициите за изграждане на още детски градини и ясли в неговия район няма да приключат дотук.

Благодарност поднесе и директорът на ДГ „Зорница“ Тинка Качова, която определи корпуса като дворец от приказките.

"Ние сме тук наготово, но пък разбрахме от директора, че изпълнителят на ремонта се е спровил изключително добре за година и половина. Ние като строители имаме дребни забележки ,които ще бъдат отстранени,но така трябва да се работи - бързо и коректно", заяви Темелков. 
 
Той допълни, че две от групите с деца ще бъдат преместени в ДГ "Зорница" от друга лкация, а прием за останалите три ще бъде обявен след няколко месеца, когато градината бъде въведена в експлоатация.

Разширяването и обновяването на градината е  на стойност 3.4 млн. лева и бе финансирано по оперативна програма „Региони в растеж“. Цялата стойност на проекта, който обхваща реконструкция, преустройство и изграждане на нови две детски градини в Пловдив бе на обща стойност малко над 10 млн., от които 9 са безвъзмездно финансиране.

Собственият принос на Община Пловдив е близо 380 000 лв. Към момента продъжава обзавеждането на помещенията.