Кметът на район „Източен" Емил Русинов, като специален гост на НУ"П.Р.Славейков" откри новата 2024/2025 учебна година в присъствието на деца, учители и много родители.В приветствието си той подчерта пълната си безрезервна подкрепа за цялостната дейност на училището и поздрави директора Димка Врачева за успешните практики през изминалата година. Вие сте сред училищата с най-висок рейтинт в целия град и аз се гордея с отличния ви педагогически екип и щастливите ви ученици- подчерта той.

След тържествения водосвет всички гости се насладиха на великолепната програма от мажоретки, песенни изпълненияи модерни танци.

В ЧЕГ "Стоян Сариев" Емил Русинов удари и първия звънец, който се оказа на цели 200 години и специално донесен от чужбина. Кметът имаше честта да връчи сертификати на издържани тестове по Кеймбридж на ученицие, включващи нива от А1 до С2. В обръщението си към всички, той сподели огромната си подкрепа към управителя Георги Сариев и директора Светла Тошкова относно частната образователна инициатива и поздрави ръководството на езиковата гимназия с успехите й- призови места от национални външи оценявания, от зрелостни изпити, първи места на езикови национални и международни ссъстезания, по спортни дисциплини, модерни танци и много други.

Специален поздрав към присъстващите отправи първокласничката Изабел Иванова , която идва в България от САЩ и на прекрасен български език изпълни затрогващо стихотворението „Аз съм българче“ Гост на тържеството в СУ "Симон Боливар"беше Станислава Лулчева - зам. кмет в район „Източен, която поздрави всички ученици и учители с началото на новата учебна година и пожела много успехи. Директорът Анна Йорданова посрещна бъдещите първокласници с усмивка и ги насочи към новите им класни стаи.

А в ДГ "Родина" децата показаха на своите родители и гости, че не са забравили артистичните си умения през лятната ваканция и с нетърпение чакат новите игри и занимания. Директорът Маргарита Търпоманова не скри задоволството си от пълния нов випуск тази година и оптимизмът, с който цялата колегия влиза в новия цикъл учебна работа.